O meni

Sem Maja Šebalj imam trideset let delovnih izkušenj pri upravljanju človeških virov ali enostavneje povedano pri delu z ljudmi.

Od tega sem že 20 let zaposlena v vzgoji in izobraževanju. Po osnovni izobrazbi sem pravnica, vendar me je delo z ljudmi v vzgoji in izobraževanju potegnilo v pedagoške vode, tako da sem se vključila v pedagoško andragoško izobraževanje ter ga uspešno zaključila na Univerzi na Primorskem.

Nadaljevala sem s študijem propedevtike na Sigmund Freud Univerzi v Ljubljani.

Propedevtika je bila temelj za pričetek specialističnega študija psihoterapije. Po končani propedevtiki se nisem znala odločiti, kateri psihoterapevtski pristop izbrati in sem se prepustila toku. Poneslo me je v Gestalt psihoterapevtski pristop, ki sem ga tudi uspešno zaključila.

Študij pristopa Gestalt psihoterapije, ki temelji predvsem na izkustvenem izobraževanju, mi je prinesel uvid v moj lastni čustveni svet in spoznanje, da na svet okoli sebe gledam preveč racionalno in da moram včasih dopustiti tudi čustvom, da se izrazijo. Za izobraževanje, osebno rast in življenjsko izkušnjo sem hvaležna prim. dr. med. Jadranu Moroviću, psihiatru – psihoterapevtu in Dr.sc. Ireni Bezić ter drugim » mednarodnim trejnerjem« iz Centra IGW Zagreb ter IGW Avstrije.

Kakor večina » edukantov« psihoterapije, sem tudi sama opravila preko 100 ur osebne terapije ter 200 ur skupinske terapije. Izobraževanje pa ni nikoli zaključeno, zato se sama še naprej izpopolnjujem in si uresničujem vseživljenjsko željo po znanju. Znanje je zame pomembna vrednota. Moje osebno mnenje je, da ima vsak od nas poslanstvo, oziroma vlogo v družbi in odnosih. Dobro je spoznati, katera je naša vloga, predvsem zato, da ne poskušamo biti tisto, kar nismo. Biti tisto, kar nisi, te slej ko prej pripelje do izgorelosti in odtujitve od samega sebe.

Zase sem spoznala, da sem katalizator ali pospeševalec. Prav zaradi te naloge gledam na vlogo psihoterapevta kot na nekoga, ki ti je v oporo, ki sledi tvojemu napredku in ti v danem trenutku ponudi roko, da se potegneš čez življenjsko oviro in čez življenje samo.

Gestalt psihoterapija je zelo dinamična, kreativna in globoka, ne piše pa receptov za življenje. Vsak si mora recept napisati sam, ko spozna, katere sestavine za boljše življenje lahko prispeva.  Kot terapevt  vam pomagam  pri tem tako, da vas usmerjam v zavedanje in spoznavanja samega sebe.

Veselim se vašega klica in terapije z vami.

Naročanje in uvodni pogovor

Na terapijo se lahko naročite po telefonu ali po elektronski pošti.

Pri prvem obisku opravimo uvodni pogovor. Pogovorimo se o težavah, zaradi katerih prihajate, o vaših pričakovanjih, ceni in obiskovanju terapij.

Včasih je človeku na prvem srečanju težko spregovoriti o svojih težavah. Povedali boste, kolikor boste zmogli. Terapevt vam bo predstavil način dela, vas seznanil z načinom varovanja vaših osebnih podatkov in z zaupnostjo terapevtskega procesa. 

Spregovorili bomo tudi o odgovornosti in obliki sodelovanja. Na osnovi informaciji, občutkov in vtisov prvega pogovora, bomo ocenili ali si ustrezamo in se dogovorili ali bomo nadaljevali proces terapij.

Kaj o terapijah menijo drugi?